Project

Student Residence of Florence

arrow down
Location
Firenze, Italia
Planner
MAP Architetti e Valeria Ioele Architetto
Ph
Allegra Martin
System
FerroFinestra W50 TB
The new S4 student house, designed by Map Architetti and Valeria Ioele, is located in the nineteenth-century area of downtown Florence and is the result of the transformation of an ENEL office building built in the late 1950s. A project that skilfully blends furniture and colours, creating a the right connection between indoor and outdoor spaces.
A hall serves as an internal square, where windows and doors made of FerroFinestra W50 TB enhance the visual continuity between the breadth of the space and the need to create more intimate areas, enhancing the helical staircase, the centrepiece of the common areas.

Projects realized with this system